Predrag Matić objasnio zašto pripadnici HVO-a neće dobiti vojne penzije, za sve krivi HDZ

Foto: Hina

BIVŠI ministar Predrag Matić na N1 televiziji objasnio je situaciju s vojnim veteranima i pripadnicima HVO-a.

Komentirajući ideju o izjednačavanju prava hrvatskih branitelja i pripadnika HVO-a, Matić je rekao da je to prijevara hrvatskih branitelja, kao i svaki put kad se radi o obećanjima HDZ-a. "Sve bi to bilo lijepo, kad bi bilo tako i bilo moguće", rekao je Matić.

"Zato što to jako puno košta. Proračun je kao savršeni zločin, sve funkcionira dok se ne makne jedna stavka, tada se sve ruši. Oni ovdje obećavaju nešto što košta desetke milijardi kuna i uporno se prave ludi i govore da košta samo sto milijuna kuna", rekao je Matić, dodavši da od 10.009 pripadnika HVO-a njih 7.000 koriste svoja prava u Republici Hrvatskoj.

"Nema toga pripadnika HVO-a koji će ostati u Mostaru, na mirovini od dvije - tri tisuće kuna, ako ima priliku otići u Hrvatsku i dobiti mirovinu od šest, sedam tisuća kuna", rekao je Matić.

"To je jeftin populizam. I ja sam za to da dečki iz HVO-a dobiju što im pripada. Kad se taj fantomski zakon pojavi, a neće se nikad pojaviti, ja ću glasati za taj zakon i nagovorit ću što više mojih kolega iz SDP-a da to učine", dodao je Matić.

Dotaknuo se i njegova odnosa s oponentima.

"Ja sam, dok sam bio šef kabineta pokojnog ministra Juraja Njavre, bio Vukovarac, branitelj. Kad sam se priključio SDP-u, postao sam četnik. Srbijanski ministar Vulin nazvao me ustašom, ovdje me zovu četnikom. Ja sam u krizi identiteta i svaku večer liježem s pitanjem tko sam ja zapravo", rekao je Matić.

Pročitajte više