Predsjednica makarskog suda: Trutin je samo čovjek

"GOSPODIN Trutin samo je čovjek protiv kojeg je policija podnijela prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira" - kazala je u razgovoru za Index predsjednica makarskog Prekršajnog suda Ružica Tafra.

"Jutros je bilo prvo pripremno ročište na kojem je iznesen jedan dio dokaza. Nikako rješenje nije doneseno, dokazni postupak se nastavlja dalje i ne može se znati kakva će biti odluka suda" - kazala je Tafra ogorčena što je postupak bivšeg suca Općinskog suda izazvao toliku pažnju u medijima.

Podsjetimo, bivši sudac Općinskog suda u Makarskoj odvjetnik Predrag Trutin fizički je napao glavnog urednika Makarske kronike Anđelka Ercega, a kako neslužbeno doznajemo razlog premlaćivanja su neki tekstovi koje je Erceg objavio o Trutinu.

Kako je za Index potvrdila glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske u srijedu oko 14.45 sati u makarskom restoranu Porat došlčo je do narušavanja javnog reda i mira na način da je 44-godišnjak tjelesno napao 49-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu nogu i ruku.

Nakon toga Trutin je Ercega srušio na pod te mu nastavio zadavati udarce uputivši mu prijetnje. Daljnje napade na Ercega spriječili su suprug vlasnice restorana i i konobari.


Erceg je zadobio lakše ozljede u vidu hematoma na densom bderu, kontuzije desnog lakta i ogrebotine desne šake, zbog čega je zatražio liječničku pomoć u Domu zdravlja Makarska.

Protiv Trutina je podnesne prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, te kaznena prijava zbog prijetnji. Policija je Trutinu oduzela vatreno oružje koje legalno posjeduje, a koje nije imao kod sebe u trenutku napada na glavnog urednika Makarske kronike.

A.H.
Foto: Jutarnji list

Pročitajte više