PREDSJEDNIK MESIĆ OTVORIO NOVU TVORNICU EUROCABLA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić otvorio je danas u zagrebačkoj Slobodnoj zoni na Jankomiru drugu tvornicu Eurocable grupe u koju je uloženo 10 milijuna eura.

Predsjednik Mesić još jednom je opetovao svoje zalaganje za ulaganja u proizvodnju i u slobodne zone, što osigurava i izvoz te otvaranje novih radnih mjesta.L

Ističući kako ulaganje u slobodne zone znači i dolazak novih tehnologija, a time i kapital i nova radna mjesta, Predsjednik je kazao da bez novih radnih mjesta nije moguće ostvariti nijedno obećanje dano u predizbornoj kampanji.

Hrvatskoj je potrebna promjena gospodarstva kako bi sa od izrazito uvoznog, postalo izrazito izvozno. Treba više poduzetničkih aktivnosti kao što je ona obitelj Tolj (vlasnici Eurocable grupe) kojima treba dati potporu za ulaganje u poduzetništvo.

Tvornica će zapošljavati 70 radnika, a time se broj zaposlenih udvostručio, na 150 radnika.

U novoj će se tvornici proizvoditi program fleksibilnih energetskih kablova, a Eurocable će sadašnju proizvodnju od 12 tisuća tona robe godišnje povećati na 40 tisuća tona. Poslovodstvo Eurocable grupe očekuje da će iduću godinu završiti sa izvozom 75 posto proizvodnje i ukupnim prihodom od 80 milijuna eura.

(Hina) db ds

Pročitajte više