Predsjednik Mesić: Poruke koje je dobio premijer Sanader u Bruxellesu dobre

"PORUKE i podrške za ulazak Hrvatske u EU, koje je u Bruxellesu dobio premijer Sanader, dobre su", rekao je danas predsjednik Republike Stjepan Mesić komentirajući na novinarski upit sudjelovanje predsjednika HDZa i predsjednika Vlade Ive Sanadera na kongresu Europske pučke stranke u Bruxellesu i njegov sastanak s četvoricom premijera iz EU-a.

"Sada sve ovisi o nama i mi moramo prihvatiti europske standarde, a Europa će nas, siguran sam, znati prepoznati. Udruživanjem Europa će dobiti svu tehnologiju, znanje i pamet i sve potencijale za dobrobit malih i velikih država i za dobrobit malih i velikih naroda. To je milenijski poduhvat i Hrvatska u tome želi, ne samo sudjelovati, nego biti jedna od najučinkovitijih država", rekao je Mesić danas u Orahovici.

Predsjednik Mesić među ostalim na novinarsko je pitanje komentirao i siječanjske rezultate poslovanja trgovina koji su pokazali da je zabrana rada nedjeljom rezultirala gubitcima zbog kojih poslodavci najavljuju otpuštanja radnika.

"Mislim da je prije svega trebalo ispitati što će biti posljedica zabrane rada nedjeljom. Treba shvatiti da neki moraju raditi i blagdanima, ali za to moraju biti i plaćeni i to više nego ostalim danima. Trebali smo donijeti zakon prihvatljiv za sve one kojih se to tiče, a ovako je donesen zakon koji već zahtijeva promjene", rekao je predsjednik Mesić.

Pročitajte više