Predsjednik Mesić posjetio kliniku za onkologiju i radioterapiju

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas, na Novu godinu, Kliniku za onkologiju i radioterapiju zagrebačke bolnice ´Rebro´ (KBC Zagreb) i darovao joj dvije infuzijske pumpe, te razgovarao s pacijentima i medicinskim osobljem. L

Pumpe su vrijedne 20.000 kuna, a kupio ih je Ured predsjednika novcem koji je uštedio od svojih proračunskih sredstava. Predsjednik Mesić je dar uručio predstojniku Klinike prof. dr. Zdenku Krajini.

Infuzijske pumpe služe za automatsku regulaciju puštanja infuzije s lijekovima.

Pacijentima i osoblju Klinike Mesić je donio i četiri mini-glazbene linije te novogodišnje poklon-košare.

Mesić je rekao da je razlog njegova novogodišnjeg posjeta Klinici želja da pomogne akciju ´Agramovo Rebro´ za osuvremenjivanje Klinike i adaptaciju njenog prostora, koja se provodi već nekoliko mjeseci.

Ispričao je da se tijekom jedne emisije Hrvatskog radija ´S predsjednikom uz kavu´ javila jedna gospođa, pacijentica Klinike, i rekla da su uvjeti u Klinici vrlo teški, a zalaganje liječnika i medicinskih sestara veliko, te predložila da bi bilo dobro da ih on (Mesić) posjeti.

Predstojnik Krajina je rekao novinarima da je osoblje Klinike počašćeno posjetom predsjednika Mesića i ocijenio da će taj posjet dati poticaj skupljanju sredstava za osuvremenjivanje prostora i tehnološke opreme koje je planirano za ovu godinu. Krajina je predsjedniku zahvalio u ime svih bolesnika i medicinskog osoblja.

Ravnatelj Rebra prof.dr. Josip Paladino rekao je u današnjem razgovoru s predsjednikom Mesićem kako se u Hrvatskoj bilježi porast malignih bolesti, što je, prema njegovom mišljenju, jedna od posljedica rata.

Klinika za onkologiju KBC Zagreb godišnje hospitalizira 5000 bolesnika, a kroz nju dnevno prođe i oko 400 pacijenata na raznim terapijama. Polovica ukupnog broja pacijenata u ovu zagrebačku kliniku dolazi iz svih krajeva Hrvatske. U Klinici je zaposleno 103 djelatnika.

Pročitajte više