Predsjednik Mesić primio članove projekta "Blago krša"

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je danas članove projekta Hrvatske televizije (HTV) "Blago krša" i podržao ih ocjenjujući da je riječ o značajnom projektu.

"U projektu Blago krša vidim brojne koristi Hrvatske, a među prvima razvijanje turističkih prednosti u vrijeme kad okolnosti potiču europske turiste na kraća putovanja", naglasio je Mesić.

Voditeljica projekta Lidija Gašparović kazala je da se projekt na slojevit način bavi najvećim hrvatskim komparativnim prednostima, njezinim prirodnim bogatstvima, da mu je potporu dalo, uz vodstvo HTV-a, i niz ministarstava i javnih poduzeća.

Taj će projekt obuhvatiti kulturu, stanovanje, etnologiju, glazbu i sve važne strane život na kršu, kazala je.

U sklopu projekta "Blago krša" snimit će se 12 televizijskih dokumentarno-umjetničkih emisija te će se objaviti dvije monografije.

Četiri prve emisija bit će gotove tijekom iduće godine, a ostale tijekom tri godine rada.

Reprezentativnu fotomonografiju "Blago krša" radit će fotograf Ivo Pervan, a popularno-znanstvena publikacija "Blago krša", koja će imati široku obrazovnu i popularano-znanstvenu primjenu, povjerena je izvršnom uredniku Ivi Lučiću.

Redatelj serijala je Branko Ištvanić, urednik fotografije i snimatelj Darko Halapija, glazbeni urednik je Nebojša Stijačić, a znanstveni mentor dr. Esad Prohić.

Projektu "Blago krša" pridružio se i svjetski majstor za specijalne efekte Benjamin Edelberg, koji je, uz ostalo, radio na filovima "Matrix" i "Peti element".

Pročitajte više