Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Ceha ribara

Predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjeljstvo Hrvatske obrtničke komore, koje ga je izvijestilo o problemima ribara vezanih uz ribolovni pojas, ribarsku flotu, te ribarske luke i veletržnice, priopćio je danas Ured predsjednika.

Predsjednik Mesić izrazio je potporu zahtjevu Ceha za uključivanje u pregovore između Hrvatske i Europske unije oko "Partnerskog sporazuma o ribarstvu". Time bi se dodatno definirala prava ribarenja, s ciljem zaštite ribljeg fonda ali i gospodarskih interesa Hrvatske kao i interesa samih ribara.

Hrvatski je predsjednik također izrazio uvjerenje da bi se konkurentnost hrvatskih ribara uvelike povećala rekonstrukcijom i modernizacijom ribarske flote. Uz povećanje kapaciteta i poboljšanje kvalitete flote, potrebno je uspostaviti i mrežu ribarskih luka s veletržnicama što bi u konačnici rezultiralo transparentnošću procesa trgovanja ali i većom ekonomskom isplativosti ulova, stoji u priopćenju.

U izaslanstvu Ceha su bili: predsjednik HOK-a Stjepan Šafran, tajnik dr. Petar Sindičić, predsjednik Ceha Tonči Božanić te član Ceha Željko Majdenić.

(Hina) pp yln

Pročitajte više