Predsjednik Mesić primio predstavnike ruskih gospodarstvenika

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić razgovarao je danas s izaslanstvom ruskih gospodarstvenika koje je vodio Mikhail Friedman, predsjednik Uprave AlfaBank iz Moskve te izaslanstvom zagrebačke tvrtke Eurocable Group.

Rusko izaslanstvo upoznalo je predsjednika Mesića sa svojim planovima za investiranje u Hrvatsku. Uz Friedmana su bili Boris Kiperman, direktor tvrtke CMI Development iz Moskve, Vladimir Tylkov, potpredsjednik tvrtke Next Develeopment iz Moskve te Marijan Kostrenčić, direktor tvrtke Intel d. o.o. Zagreb.

Predsjednik Mesić danas je primio i izaslanstvo Eurocable Group d.o.o., na čelu s predsjednikom Uprave Ernestom Toljem, koje ga je izvijestilo o otvaranju nove tvornice u zagrebačkoj Slobodnoj zoni u Jankomiru početkom prosinca ove godine te ga je pozvalo na otvaranje. Riječ je o već drugoj tvornici koju u zagrebačkoj Slobodnoj zoni otvara Eurocable, u kojoj će se proizvoditi za izvoz, a osim što predstavlja novo ulaganje, značajno je i radi otvaranja novih radnih mjesta, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Pročitajte više