Predsjednik Mesić u Virovitici

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas u Virovitici da je Virovitičko-podravska županija jedna od rijetkih hrvatskih županija u kojima je izvoz veći od uvoza, pa bi njezin primjer mogao pokrenuti one državne mehanizme koji moraju poticati uspješne izvoznike da budu još uspješniji.

Hrvatska privreda mora promijeniti smjer - od izrazito uvozne u izrazito izvoznu, izjavio je novinarima predsjednik Mesić nakon obilaska dviju najuspješnijih tvrtaka u Županiji - Tvornice šećera Viro i Drvne industrije Tvin.

"Vidjeli smo dvije posebno uspješne tvrtke koje su proizvodnju organizirale na svjetskoj razini te na inozemno tržište plasiraju i većinu svojih proizvoda", istaknuo je Mesić.

Tijekom današnjeg boravka u Virovitici Predsjednik se susreo s čelnicima Virovitičko-podravske županije, gradova Virovitice i Slatine te predstavnicima gospodarstva.

Obišao je i Dom za psihički bolesne odrasle osobe, gdje se susreo sa štićenicima i osobljem, zatim Udrugu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, s čijim je članovima razgovarao o svakodnevnim problemima invalida.

U kavani Dora predsjednik Mesić odgovarao je na pitanja Virovitičana o aktualnim događanjima u Hrvatskoj i svijetu.

Pročitajte više