Predsjednik Sabora čestitao Dan neovisnosti

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić uputio je u ime svih zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno čestitku svim građanima Republike Hrvatske u povodu Dana neovisnosti, 8. listopada.

Osmoga listopada 1991. godine Hrvatski je sabor, na temelju plebiscitarno izražene volje hrvatskih građana, donio povijesnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšim republikama nekadašnje države, kaže se u poruci predsjednika Sabora.

Taj je dan jedan od najsvjetlijih trenutaka hrvatske povijesti i ključna etapa na dugom i teškom putu naše zemlje ka samostalnosti, međunarodnom priznanju i teritorijalnoj cjelovitosti.

U tim, za Republiku Hrvatsku presudnim, vremenima odlučnost naroda, posebno hrvatskih branitelja koji su tu odluku Hrvatskog sabora pretvorili u stvarnost, ostaje trajnim nadahnućem današnjim i budućim generacijama.

Uvjeren sam kako nam snaga narodnog zajedništva, jasno iskazanog upravo na putu stjecanja hrvatske neovisnosti, uvijek i iznova daje vjeru i sigurnost da ćemo i u današnje vrijeme ustrajati na izgradnji prosperitetne Hrvatske, Hrvatske na ponos i dobrobit svih njezinih građana, kaže se u čestitci Zlatka Tomčića.

Pročitajte više