Predstavljen Global Trade Atlas

HRVATSKI izvoznici u suradnji s Global Trade Information Services (GTIS), vodećom svjetskom tvrtkom za prikupljanje informacija o trgovini, prvi put u Hrvatskoj predstavili su Global Trade Atlas, bazu podataka koju čak i Financial Times opisuje rečenicom "Podaci svijeta na vrhovima Vaših prstiju".

Global Trade Information Services poznat je kao prvi dobavljač međunarodnih trgovinskih podataka u svijetu čije proizvode za razvoj i bolje razumijevanje trgovinskih tokova koriste tvrtke, Vlade i udruženja u više od 250 gradova i 50 zemalja.

Podaci koje nudi Global Trade Atlas (GTA) prikupljeni su iz 66 zemalja diljem svijeta. GTA predstavlja jedinstvenu metodu pregleda svjetskih trgovinskih statističkih podataka čija je primjena vrlo jednostavna. "Hrvatski izvoznici su dobili šestomjesečno ekskluzivno pravo besplatnog korištenja ovog alata u Republici Hrvatskoj, što je samo još jedan korak usmjeren k osiguravanju kvalitetnih usluga za naše članove", izjavio je Dubravko Miholić, glavni tajnik HIZ-a.

Bazu podataka o trgovini članovima Hrvatskih izvoznika predstavili su Pierre-Emmanuel Goffinet, predsjednik europskog odjela GTIS-a, i Mary Ann Boukalis, potpredsjednica GTIS-a, koja je tom prilikom izjavila: "GTA je najbolji alat za istraživanje pozicije vašeg sektora na globalnom tržištu danas. Jedna o njegovih prednosti je što je jednostavan za korištenje: prvo izaberete proizvod prema HS broju, a nakon toga izaberete sva tržišta koje vas interesiraju. Tada Global Trade Information Services prilagođava zahtjev kroz internet sistem GTA kako bi podaci koje tražite bili što kvalitetniji i prilagođeni upravo vašim potrebama."

Ovo je još jedna inicijativa kojom Hrvatski izvoznici na kraju prve godine svoga rada učvršćuju suradnju s međunarodnim institucijama te jačaju svoju reputaciju relevantnog partnera tvrtki i institucija koje se u Hrvatskoj bave izvozom.

Pročitajte više