Predstavljen Microsoft Office System 2003

TVRTKA Microsoft Corp. danas je objavila da je u prodaju puštena nova verzija sustava Microsoft Office System te je upoznala javnost s rezultatima istraživanja koje pokazuje kako najuspješnije tvrtke već ostvaruju prednosti na temelju upotrebe rješenja iz sustava Office System. 

Istraživanjem je ustanovljeno da su djelatnici koji se bave informacijama, a koriste ova rješenja, u prosjeku tjedno ostvarili dva sata više produktivnog vremena bez prekovremenog rada, kao i da tvrtke na temelju toga ostvaruju srednju neto vrijednost od 4.000 USD po djelatniku i da se rješenja isplaćuju u roku od samo osam mjeseci. (Za Microsoft provela tvrtka Navigant, sve pojedinosti o novom istraživanju dostupne su na www.microsoft.com/presspass ). 

Sa 6 programskih paketa, 11 proizvoda, 4 poslužitelja, jednim servisom i ubrzivačima rješenja (Solution Accelerators), novi Microsoft Office System predstavlja dokaz Microsoftove usredotočenosti na pomoć informacijskim djelatnicima te timovima i tvrtkama u kojima rade, kako bi postali produktivniji i ostvarili svoje ciljeve. Sustav se sastoji od verzije 2003 temeljnih Office paketa i programa, nadopuna drugih programa koji se bave informacijama, kao što su Microsoft Office Visio, FrontPage, Publisher i Project, dva posve nova programa (Microsoft Office OneNote i InfoPath) i četiri poslužitelja, među kojima su i novi Office Live Communications Server i Exchange Server 2003.


Na njih se nadovezuju dodatni servisi, kao što je Office Live Meeting, i rješenja koja ljudima i njihovim organizacijama pomažu pri boljem iskorištenju informacija, učinkovitijoj suradnji i jednostavnijoj integraciji poslovnih procesa u svrhu povećanja individualne, timske i organizacijske produktivnosti.

“Novi Office System predstavlja velik korak naprijed za informacijske djelatnike”, izjavio je predsjednik uprave Microsofta i glavni softverski projektant Bill Gates. “On obradu informacija čini produktivnijom — i profitabilnijom — nudeći inovativne nove načine komunikacije, traženja i dijeljenja informacija te upravljanja složenim projektima.”

Poslovni korisnici i opipljiva poboljšanja

Studija koju su proveli neovisni analitičari iz tvrtke Navigant Consulting Inc. (NYSE: NCI) obuhvaćala je uobičajene poslovne procese u 14 malih i velikih tvrtki.  Jedna od tvrtki u kojoj je istraživanje provođeno bio je Siemens, jedna od vodećih globalnih figura u raznim oblicima proizvodnje, informatici i komunikacijama. Prema izvješću, Siemensovi djelatnici koji koriste Microsoft Office System za 20%  su skratili vrijeme potrebno za umetanje kontaktnih informacija i standardnih pravnih tekstova u dokumente izrađene unutar tvrtke.  Koristeći ugrađene XML mogućnosti novog sustava Office Professional Edition i kontaktne informacije iz programa Outlook 2003, u Siemensu kažu da njihovi djelatnici  ne samo što štede vrijeme, već su i smanjili broj pogrešaka za 20%.


Drugi korisnici, kao što su Hewlett-Packard već ostvaruje dodatnu vrijednost koristeći za izradu materijala novi Microsoft Office System.

Primjerice, HP sad koristi Office Professional Edition 2003, InfoPath 2003 – novi program iz paketa Office – i Windows SharePoint Services kako bi ubrzao stvaranje i distribuciju vodiča za prodaju svojim promidžbenim timovima. Očekuje se da ova kombinacija skrati vrijeme potrebno za izradu vodiča za 46% i smanji troškove tehničke podrške za 66%.  “Vodiči za prodaju od kritičnog su značaja za naše napore u prodaji velikim korisnicima.  Microsoft je ponudio rješenje koje može automatizirati procese izrade ranih verzija i izdavaštva, značajno smanjujući troškove i ubrzavajući stvaranje našeg proizvoda.

Procjenjujemo da će implementacijom ovog novog sustava HP uštedjeti oko 150.000 USD na mjesečnim troškovima te povećati kvalitetu proizvoda i ubrzati predavanje sadržaja s četiri sata na 15 minuta”, rekao je Jim Fulkerson, direktor elektroničkih komunikacija sa suradnicima u HP-u.

Druge tvrtke našle su sličnu vrijednost u implementaciji ostalih danas predstavljenih Office System proizvoda i poslužitelja, uključujući Microsoft Office Project i Project Server 2003, Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Live Communications Server 2003, Microsoft Office FrontPage 2003, Microsoft Office OneNote 2003, Microsoft Office Publisher 2003 i Microsoft Office Visio 2003. Dodatne informacije o globalnoj premijeri novog sustava Office System i rezultatima istraživanja tvrtke Navigant dostupni su na Office Launch Virtual PressRoom-u: http://www.microsoft.com/presspass/events/officesystemlaunch/ ili na  www.microsoft.com/presspass .
 
“Novi Microsoft Office System organizacijama – bilo velikim ili malim – pruža jasnu priliku da povećaju produktivnost svojih zaposlenika i vrijednost poslovnih informacija koje posjeduju, kao i da ostvare veći povrat ulaganja”, kaže Jeff Raikes, potpredsjednik grupe Productivity and Business Services, Microsoft. “Proizvodi i usluge integrirani u sustavu Microsoft Office System osmišljeni su tako da tvrtkama pomognu u pronalaženju cjelovitijeg odgovora na izazove u njihovom poslovanju.”

U prvoj polovici iduce godine krajnji korisnici mogu ocekivati izlazak lokaliziranih verzija programskih paketa Microsoft Office 2003.

O sustavu Microsoft Office System
Microsoft Office System sastoji se od  programskih paketa Microsoft Office 2003, Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, Microsoft Office Project and Project Server 2003, Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Live Communications Server 2003, Microsoft Office Live Meeting, Microsoft Office FrontPage 2003, Microsoft Office InfoPath 2003, Microsoft Office OneNote 2003, Microsoft Office Publisher 2003, Microsoft Office Visio 2003 i Microsoft Office Solution Accelerators. Pozadinske tehnologije, kao što su Microsoft Windows SharePoint Services i Microsoft Windows Server 2003, poboljšavaju značajke i funkcionalnost proizvoda iz sustava Microsoft Office System. 

Pročitajte više