PREDSTAVLJENA AKCIJA "TOP STIPENDIJE ZA TOP STUDENTE"

Studenti Sveučilišta u Zagrebu danas su na Ekonomskome fakultetu mogli doznati potankosti o akciji "Top stipendije za Top studente" koju je utemeljio tjednik "Nacional" te se prijaviti "na licu mjesta" za te stipendije za koje je zadnji dan za prijavu 28. svibnja.

Tjednik "Nacional" već treću godinu organizira tu akciju u suradnji s hrvatskim tvrtkama, koje su ove godine za top stipendije donirale milijun kuna. Stpendije će tijekom akademske godine 2004./2005. koristiti 25 najboljih hrvatskih studenta.

Sve o tim stipendijama koje su najviše u Hrvatskoj i mjesečno iznose 4000 kuna studenti zagrebačkoga Sveučilišta mogli su doznati na današnjem susretu, u organizaciji tjednika "Nacional" i agencije za odnose s javnošću "Apriori komunikacije", od ovogodišnjega voditelja projekta Marka Stojakovića.

Osim studenta najvećega hrvatskog sveučilišta, s akcijom "Top stipendije za Top studente" organizatori su upoznali njihove kolega s ostalih hrvatskih sveučilišta.

Za stipendije mogu se prijaviti redoviti ili izvanredni studenti sa svih hrvatskih sveučilišta koji su hrvatski državljani. Uz natječajni kupon koji mogu nabaviti u svojim studentskim referadama, a bio je objavljen i u Nacionalu, trebaju priložiti ovjereni prijepis ocjena i fotografiju u boji.

Kako je rekao Stojaković, sigurno je da veće šanse imaju studenti s visokim prosjekom ocjena, iznad 4,5, ali istaknuo je, na natječaj se mogu prijaviti i oni s nižim prosjekom ocjena jer, osim prijepisa ocjena, kandidati mogu priložiti sve svoje objavljene znanstvene i stručne radove, nagrade za umjetnička i športska dostignuća, kao i sve ostale podatke o svojim dodatnim aktivnostima i uspjesima.

O dobitnicima stipendija najprije će odlučivati Stipendijsko vijeće u kojemu će rektori hrvatskih sveučilišta od svih pristiglih kandidata odabrati stotinu najboljih koji će biti predstavljeni u "Nacionalu". Nakon toga će "posao" prosudbe nastaviti Stipendijska komisija sastavljena od predstavnika partnerskim tvrtki koje su donirale milijun kuna, a koje će od stotinu kandidata odabrati 20 najboljih.

Čitatelji "Nacionala" odlučivat će pak o pet dobitnika stipendija tako što će glasovati na kuponima koji će u tom tjedniku biti objavljeni u razdoblju od 2. do 30. lipnja, a ovogodišnji će natječaj biti zaključen 3. srpnja.

Na susretu su bili i predsjednik Studentskoga zbora zagrebačkoga Sveučilišta Petar Bezjak i pročelnik zagrebačkoga gradskog Ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja koji je studente uputio na natječaj za stipendije Grada Zagreba za koje će se moći natjecati u listopadu.

(Hina) xip ymc

Pročitajte više