PREDSTAVLJENA KNJIGA "DOBA KIBERKOMUNIZMA" ADOLFA I DRAŽENA DRAGIČEVIĆA

Knjigu "Doba kiberkomunizma visoke tehnologije i društvene promjene", autora Adolfa i Dražena Dragičevića, predstavili su danas u Novinarskom domu Ivo Perišin, Vladimir Stipetić i Goran Družić.

Otac i sin napravili su znanstveni rad kakav se rijetko može naći i u daleko razvijenijim zemljama od naše, rekao je akademik Perišin i dodao kako se danas "ozbiljuje poruka Komunističkog manifesta 'proleteri svih zemalja ujedinite se', a što je vidljivo posebno na primjeru zajedničkoga vlasništva u području informacionalizma."

Kao što se 1848. godine pojavio Komunistički manifest, a 1948. ustanovljena kibernetika, tako će i godine 2048. biti ustoličen globalni komunizam, predviđa akademik Perišin.

"Zajedničko je vlasništvo temelj svega zajedničkog: otvorenog, slobodnog, besplatnog i svima podjednako dostupnog", pišu autori u predgovoru knjizi i dodaju kako se u "novom prostoru i u toj novoj stvarnosti rađa i razvija globalni komunizam, svijet opće ujedinjenosti i univerzalnosti."

Knjiga u tri poglavlja obrađuje materijalistički pristup modernoj i postmodernoj zbilji, revolucioniranje tehnologije, organizacije i ekonomije te poticaje i otpore postmodernoj informacionalizaciji.

O knjizi su još govorili akademik Vladimir Stipetić koji je naglasio da naslovnica knjige sa srpom i čekićem pokazuju "čovjekovo oslobođenje od rada", a Goran Družić je dodao da knjiga "iscrpno i svestrano pokazuje postmoderno revolucioniranje".

Suautor knjige Adolf Dragičević, osvrćući se na sadašnju hrvatsku zbilju, optužio je "hercegovačke fratre" za loše stanje privatizacije u Hrvatskoj.

Adolf Dragičević je do mirovine bio profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a Dražen je također profesor na istom fakultetu.

Zajednički su objavili i "Leksikon ekonomije i informatike".

(Hina) mk mc

Pročitajte više