Predstavljena knjiga "Židovstvo - život, teologija i filozofija" Kotela Da Dona

U organizaciji izdavačke kuće "Profil" i Židovske općine Dubrovnik, u Međunarodnom središtu hrvatskih sveučilišta u Dubrovniku večeras je predstavljena knjiga "Židovstvo život, teologija i filozofija" rabina Kotel Da Dona, od 1998. glavnoga rabina u Hrvatskoj.

To je prva knjiga na hrvatskom jeziku koja obrađuje različite aspekte židovstva - vjerski i pravni, književni, filozofski i teološki.

Knjiga je namijenjena Židovima, ali i svima onima koji su zainteresirani za učenje o židovskoj kulturi, te može doprinijeti i borbi protiv antisemitizma, rečeno je tijekom predstavljanja.

Sabrina Horović kazala je kako će knjiga biti poticaj u izgradnji mirnoga života i tolerancije, po čemu je, istaknula je, Dubrovnik i inače prepoznatljiv.

Ivo Goldstein je rekao kako je interes za židovstvo tijekom zadnjih 20 godina intenziviran, osobito od devedesetih godina prošloga stoljeća.

Sam autor rabin Kotel Da Dona zahvalio je svima koji su doprinijeli stvaranju knjige, koju je inače posvetio svojoj supruzi i djeci.

(Hina) xkc yjn

Pročitajte više