Predstavljena mapa "U potrazi za blagom umaške rivijere"

U Umagu je predstavljena mapa "U potrazi za blagom umaške rivijere" koja obuhvaća glavninu povijesnih i arheoloških vrijednosti s područja Umaga i okolice. L

U njoj su istaknuti značajni lokaliteti i točke s područja Savudrije - rtovi Sipar, Katoro i Tiola te iz centra Umaga - Sveti Pelegrin, Sveti Ivan i Lovrečica. U kartu su ucrtani prijedlozi za "potragu", vinjete s osnovnim značajkama odabranih znamenitosti te tekstualni opisi. Uz pomoć mape predloženi put moguće je samostalno obići za 1,5 do 2 sata automobilom ili biciklom, a otprilike isto vrijeme potrebno je za šetnju Umagom i posjet muzeju.

To je jedinstvena i prva mapa takve vrste u Hrvatskoj, a cilj joj je upoznavanje šire javnosti i turističkih posjetitelja s bogatom povijesnom prošlošću sjeverozapadne obale Istre, priopćeno je iz priopćeno je iz Istraturista, u čijem je hotelu Sol Koralj priređeno predstavljanje.

Idejni tvorac mape i tekstova je v.d. ravnatelja Muzeja grada Umaga arheologinja Narcisa Bolšec Ferri, a uz nju autorski tim čine Rino Cigui (tekst), Biljana Bojić (crteži), Zvonko Zelić (dizajn) te Renata Gucunski i Daniela Milotti Bertoni (prevoditeljice).

Realizaciju mape omogućili su Muzej grada Umaga, Grad Umag, Turistička zajednica Umaga, Istraturist Umag d.d. i Sol Meli? Hrvatska d.o.o.

(Hina) xpp ydd

Pročitajte više