predstavnici ministarstva prosvjete i spc-a o pravoslavnom vjeronauku

Predstavnici Ministarstva prosvjete i športa i Srpske pravoslavne crkve (SPC) danas su održali zajednički sastanak o temama vezanim za pravoslavni školski vjeronauk, priopćeno je iz Ministarstva. L

Na sastanku u Ministarstvu prosvjete i športa zaključeno je da će do kraja rujna, radi provedbe Ugovora između Vlade RH i SPC-a iz Hrvatske, biti osnovano mješovito povjerenstvo koje će se baviti pitanjima od zajedničkog interesa u području pravoslavnog školskog vjeronauka, navodi se u priopćenju.

Bilo je riječi i o primjeni predloženog novog nastavnog programa u ovoj školskoj godini, priopćeno je iz Ministarstva prosvjete.

U ime Srpske pravoslavne crkve sastanku su bili nazočni vladika Ignjatije Midić, službeni predstavnik Svetog arhijerejskog sinoda, protosinđel Miron Vučičević i mr. Stjepan Hrpka, dok su iz Ministarstva prosvjete i športa bili Ivan Vavra, zamjenik ministra prosvjete i športa, Vesna Bilić, pomoćnica ministra, Lautaro Galinović, načelnik u Upravi za školstvo, i drugi.

Dogovoreno je da će sva stručna pitanja razmatrati i prijedloge odluka utvrđivati mješovito povjerenstvo, stoji, uz ostalo, u priopćenju iz Ministarstva prosvjete i športa.

(Hina) pp/bdj mć

Pročitajte više