Prekinut štrajk u Coca-Coli, sindikat prihvatio ponudu o otpremninama

SAMOSTALNI sindikat CocaCole i tvrtka CocaCola Beverages Hrvatska priopćili su danas da je jutros u 10 sati prekinut štrajk radnika te tvrtke koji su nakon deset dana prihvatili ponudu Uprave i u ponedjeljak ponovno počinju raditi.

Sindikat u šturom priopćenju navodi da tek da je štrajk prekinut te zahvaljuju novinarima na iscrpnom i objektivnom izvještavanju javnosti.

Coca-Cola Beverages, pak, u svom priopćenju navodi da je sindikat prihvatio njihovu ponudu da radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom dobiju otpremnine od 6.400 kuna po godini staža, uz dodatnih 40 tisuća kuna bruto.

"Prihvaćanjem ponude i napuštanjem prostora kompanije, nakon deset dana završen je nezakonit štrajk Samostalnog sindikata Coca-Cole u kojemu je sudjelovalo 137 zaposlenika iz Zagreba, Solina i Požege, pokušavajući ishoditi veće otpremnine za radnike u distribuciji", stoji u priopćenju.

Dodaje se da su svi radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom, nakon jučerašnje odluke zagrebačkog Županijskog suda kojom je štrajka proglašen nezakonitim, prihvatili ponudu Uprave i stimulativne otpremnine.

U Coca-Coli kažu i da je tijekom štrajka, kojim je, tvrde, i većini ostalih zaposlenika od njih 660 koji nisu sudjelovali u štrajku bio onemogućen rad, zbog blokade proizvodnje i distribucije Coca-Coli nanesena znatna materijalna šteta.

Ponovna proizvodnja u punionicama Coca-Cole počet će u ponedjeljak, zaključuje se u priopćenju Coca-Cole Beverages Hrvatske.

(Hina) pp/xtr ymć

Pročitajte više