Premijer Račan čestitao Dan neovisnosti

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan čestitao je hrvatskim građanima Dan neovisnosti, 8. listopada.

Prije dvanaest godina Hrvatski je sabor donio povijesno važnu odluku o prekidu državnopravnih veza s bivšom Jugoslavijom. Odredili smo se tada za temeljne vrijednosti demokratskog svijeta: za slobodu i ravnopravnost svakog pojedinca, za snošljivost i poštivanje razlika i vladavinu prava. U tim sudbonosnim danima suočili smo se s bitkom za neovisnost i cjelovitost Lijepe Naše, borili smo se za međunarodno priznanje i za naše mjesto na svjetskoj političkoj sceni, kaže se u premijerovoj poruci.

Danas, kad koračamo prema Europskoj uniji, pred nama su novi izazovi i ciljevi. Započeli smo procese teških, ali dugoročno isplativih reforma, kako bismo osigurali uvjete za gospodarski razvoj, a hrvatske standarde što više približili europskim.

Na nama je odgovornost za uspješno priključenje Hrvatske obitelji europskih zemalja te za stvaranje uvjeta za dobrobit naše domovine i građana. To dugujemo onima koji su utkali svoje živote u temelje hrvatske slobode kao i budućim naraštajima, kaže se u čestitki premijera Račana.

Pročitajte više