Premijer Račan primio predstavnike tvrtke Mechel

HRVATSKI premijer Ivica Račan primio je u ponedjeljak predsjednika Upravnog odbora "Mechel-Steel Group" Igora Zyuzina, predstavnika za Istočnu Europu Victora Trigubka, generalnog direktora "Mechel-Željezara" Nasibulla Mukhardinova, i veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Eduarda Kuzmina, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Uz premijera Račana sastanku su bili nazočni i ministar gospodarstva Ljubo Jurčić i ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović.

U priopćenju se kaže da je premijer Račan rekao kako je Vlada Republike Hrvatske jako zainteresirana da projekt ulaganja tvrtke Mechel u Željezaru Sisak uspije, da se pokaže kao dobar posao i kao dobar oblik suradnje Hrvatske i Rusije, te izrazio spremnost Vlade da pomogne u daljnjem širenju i razvijanju poslovnih aktivnosti u skladu s ovlastima koje Vlada ima i u granicama hrvatskih i međunarodnih propisa i ugovora.

Igor Zyuzin rekao je da je tvrtka Mechel, jedna od najvećih tvrtki u Ruskoj Federaciji, dosad već uložila 17 milijuna eura u Željezaru Sisak, čime je zaposleno 1.650 radnika, dosegnut maksimum proizvodnje u posljednjih deset godina, započeta tehnička rekonstrukcija, a u utorak se u rad pušta pogon hladnog valjanja cijevi.

Najveći dio sastanka posvećen je razgovoru o mogućnostima daljnjeg razvoja Željezare Sisak i okrupnjavanja tvrtki koje šavne i bešavne cijevi pretvaraju u finalne proizvode. Značilo bi to otvaranje novih radnih mjesta i veće profite u proizvodnji finalnih proizvoda, rekao je Račan te dodao kako će Hrvatska u idućih deset do 12 godina biti veliko gradilište, što znači da će i potražnja za građevinskim željezom biti velika, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više