PREMIJER RAČAN STIGAO U ĐAKOVO

Predsjednik Vlade Ivica Račan doputovao je jutros u Đakovo gdje će biti nazočan središnjoj priredbi ovogodišnje smotre folklora Slavonije i Baranje "Đakovački vezovi".

Po dolasku u Đakovo premijer Račan se u Gradskoj vijećnici sastao s osječko-baranjskim županom Zdravkom Bosančićem, đakovačkim gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem te saborskim zastupnicima.

U izjavi novinarima Račan je kazao kako tradiciju "Đakovačkih vezova" treba njegovati i sačuvati zbog naraštaja koji dolaze te kako očekuje da će zadovoljstvo zbog današnjeg događaja podijeliti s građanima Đakova.

Račan će prisustvovati središnjem događaju "Đakovačkih vezova" - svečanoj povorci svih sudionika priredbe koja će proći središtem Đakova, a u kojoj se očekuje 45 domaćih i inozemnih folklornih skupina te 25 svatovskih zaprega s oko 5.000 sudionika.

Premijer će također biti nazočan svetoj misi u đakovačkoj Katedrali sv. Petra, a program "Đakovačkih vezova" nakon toga će se nastaviti nastupom folklornih skupina na pozornici u Strossmayerovu parku.

Pročitajte više