Premijer Sanader čestitao Kurban-bajram

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je večeras u povodu blagdana Kurban bajrama čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Šefku ef. Omerbašiću i svim islamskim vjernicima u Hrvatskoj.

"Blagdan Kurban-bajram dan je žrtava, mira, humanosti i milosrđa, tolerancije i brige za bližnje. Neka ovi blagdanski dani budu prigoda za podsjećanje na važnost međusobnog poštivanja, izgradnje povjerenja i razumijevanja kao i na vrijednost i značenje duhovne obnove, zajedništva i obitelji.

Napredak Hrvatske nezamisliv je bez duhovnih temelja i sudjelovanja svih u izgradnji i razvoju zemlje u duhu vjerske tolerancije i poštivanja demokratskih načela na dobrobit svih naših građana. Takav je pristup snažan oslonac i temelj razumijevanja i suradnje, a isto tako značajan doprinos integraciji naše zemlje u Europu", ističe premijer Sanader u čestitki.

"U ovoj uzvišenoj prigodi dopustite mi da Vama i svim islamskim vjernicima u Hrvatskoj u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno uputim iskrene čestitke i najljepše želje za mir i blagostanje u budućnosti. Želim svim vjernicima da blagdan provedu u dobrom zdravlju, miru i dobrom raspoloženju te da svoju radost podijele sa svojim najbližima.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!", stoji na kraju premijerove čestitke u povodu Kurban-bajrama.

(Hina) pp mć

Pročitajte više