Premijer Sanader: Naš cilj je u utorak dobiti pozitivan avis

HRVATSKI premijer Ivo Sanader ponovio je danas da je Vladin cilj u utorak, 20. travnja na sjednici Europske komisije dobiti pozitivan avis a u lipnju na sjednici Europskog vijeća dobiti i službeni status kandidata i odrediti datum početka pregovora s Hrvatskom.

Europska komisija na sjednici u utorak, 20. travnja imat će i hrvatski zahtjev za članstvo u EU.

Premijer Sanader uvjeren je da će Europska komisija na toj sjednici priznati sve rezultate koje je Hrvatska postigla u demokratizaciji zemlje, ostvarivanju demokratskih standarda EU, u pogledu vladavine prava te poštivanja ljudskih i manjinskih prava.

Uvjeren sam da će Europska komisija priznati te napore i dati pozitivan avis preporuku o hrvatskoj aplikaciji za članstvo u EU, kazao je Sanader na početku današnje sjednice Vlade.

Premijer ističe kako bi ta odluka u pozitivnom smislu utjecala na promjenu položaja i imidža Hrvatske, potaknula ulaganja pogotovo greenfield ulaganja.

To ne rješava naše probleme, kazao je Sanader pozdravljajući napore koji se čine u gospodarskim resorima, kao što je izrada mjera za poticanje poduzetništva, promjene u fiskalnoj politici.

Zadaće na domaćem planu moramo ispuniti, rekao je Sanader ističući da je riječ o zadaćama usmjerenim rastu standarda, brizi za svakog čovjeka, posebno ugroženih slojeva.

Pozitivna odluka Europske komisije imat će i važan međunarodni aspekt - zemlje u jugoistočnoj regiji dobit će poticaj i motivaciju da slijede primjer Hrvatske. Hrvatska može biti pozitivan primjer zemljama te regije, istaknuo je Sanader.

Pročitajte više