Premijera Hamleta 19. kolovoza na Malom Brijunu

U TVRĐAVI Minor na Malom Brijunu ekipa teatra Ulysses večeras je na prigodnoj konferenciji za novinare najavila ovogodišnju premijeru Shakespearovog Hamleta. "Posljednjih dana vrlo naporno radimo i Hamlet će u potpunosti biti spreman za svečanu premijeru koja će se u tvrđavi Minor na Malom brijunu održati 19.kolovoza", rekla je redateljica Lenka Udovički.

Ustvrdila je kako je izbor Gorana Navojca za tumača glavne uloge Hamleta ujedno odredio i koncepciju predstave, kao što ju je odredio i specifičan prostor tvrđave Minor koja će, prema njezinim riječima, vjerno dočarati sredinu danskog dvora.

Tumač uloge Hamleta Goran Navojec kazao je na press konferenciji kako su kod publike u posljednje vrijeme vrlo popularni komadi u kojima ima puno krvi, suza i znoja "pa vjerujem da će i Hamlet zbog toga uspjeti".

Tekst Williama Shakespearea za potrebe 5. sezone kazališta Ulysses preveo je Vladimir Gerić, skladbu za Hamleta skladao je Niegel Osborne, dok scenografiju i ove godine potpisuje Zlatko Kauzlarić Atač.

Dramaturgija je djelo Željke Udovičić.

Pored Gorana Navojeca kao Hamleta u predstavi će ulogu Horacia tumačiti Senad Bašić, duh Hamletova oca bit će Antun Juran, dok će glas Hamletovu ocu posuditi Rade Šerbedžija. Danskog kralja Klaudija igrat će Aleksandar Cvjetković, a Ksenija Ugrina tumačit će ulogu Gertrude, Hamletove majke. Danko Ljuština odigrat će ulogu Polonija, ulogu njegova sina Laerta tumačit će Mario Mirković, dok će Ofeliju glumiti Lucija Šerbedžija.

Premijerne izvedbe "Hamleta" održat će se 19. i 20. kolovoza, dok će se reprizne izvedbe na tvrđavi Minor na Malom Brijunu moći pogledati 21. kolovoza, te od 23. do 29. kolovoza. Brod na Mali Brijun tih će večeri iz Fažane polaziti u 19,30 sati, a kako je večeras rečeno, predstava će, uz puno iznenađenja, glazbe, pa i sudjelovanje pripadnika Gorske službe spašavanja, trajati dva i pol sata.

Pročitajte više