Premijera "Nevidljivog Leonarda" u Maloj sceni

NOVA predstava za djecu i mlade (od 9 godina na više) Nevidljivi Leonard premijerno će se izvesti u kazalištu Mala scena 6. i 7. veljače u 19 sati. Tekst je napisala Norma Šerment, a predstavu režira Ivica Šimić.

Domaća će publika prvi put imati priliku vidjeti cijelu glumačku obitelj zajedno na sceni: glavnu ulogu igra Buga Marija Šimić, a njezine roditelje Vitomira Lončar i Ivica Šimić. Osim njih, zaigrat će i Ivica Zadro te mladi Duje Aralica i Pavle Gamoš.

Nevidljivi Leonard praizveden je u Zagrebačkom kazalištu mladih sredinom sedamdesetih godina u režiji Zvjezdane Ladike. Napisala ga je tada još malodobna Norma Šerment.

Priča je to o osamljenoj djevojčici koja trpi zbog nebrige svojih roditelja, njihovoj trajnoj zaokupljenosti karijerom, poslom, večernjim izlascima, društvenim životom u kojem malo mjesta i vremena ostaje za nju. Da bi na neki način osmislila svoje samoće, ali i privukla pozornost roditelja, ona izmišlja gospodina Leonarda, nevidljivog prijatelja.

Nakon gotovo trideset godina promijenilo se nekoliko generacija, ali je problem osamljenosti mladih ostao isti.

Zanimljivost je da je u praizvedbi 1977. ulogu djevojčice Maje igrala Vitomira Lončar, a Ivica Šimić skladao je je i izvodio "šansone" napisane za predstavu.

"Kada smo prije 30-ak godina igrali prve izvedbe Nevidljivog Leonarda, predstava je u vrlo kratkom vremenu doživjela nevjerojatan uspjeh - čitave obitelji zabavljale su se u kazalištu, zajedno s nama pjevajući sjajne songove koje je napisala Norma Šerment. Pripremajući se za novog Leonarda, Ivica Šimić i Ivica Zadro ponovno su uzeli gitare u ruke te se svi osjećamo kao velika obitelj, tim više što nam se sada pridružila i Buga. Vjerujemo da će se Nevidljivi Leonard vrlo brzo svrstati u red naših uspješnica jer osim zabave, roditelje upućuje i da razmisle o svojem odnosu s djecom, čestom problemu suvremenog doba", ističe Vitomira Lončar.

Vrijednost ove obiteljske priče prepoznala je i tvrtka Jamnica te se u projekt uključila s brandom Jana, vodom za cijelu obitelj, koju će darovati našoj publici.

Pročitajte više