Premijerova obitelj oprostila se od Ante Sanadera

VELIKI dio stranačkih kolega predsjednika HDZ-a Ive Sanadera prisustvovao je danas, uz nekoliko stotina građana, pogrebu njegova oca Ante, koji je pokopan na splitskom groblju Lovrinac. Vidno umoran, premijer se nakon pokopa, zajedno s majkom, dvojicom braće i sestrom, uputio u Gospino svetište u Solinu, gdje je za pokojnog Antu Sanadera služena misa zadušnica koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Na pogrebu su se, osim HDZ-ovaca Jadranke Kosor, Ivice Kirina, Kolinde Grabar-Kitarović, Luke Bebića, Damira Polančeca, Berislava Rončevića, Branka Vukelića, Ivana Jarnjaka, Marine Matulović-Dropulić, Bože Biškupića, Petra Čobankovića, Mladena Bajića, Darka Milinovića i drugih, pojavili i dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, trener Dinama Branko Ivanković, sportaši Dino Rađa, Mario Ančić, Ivica Šurjak i drugi.

Pogrebu su nazočile i Sanaderova supruga Mirjana, te kćeri Bruna i Petra.

Premijer Ivo Sanader do utorka se, kako je rečeno iz njegove stranke, neće pojavljivati u predizbornoj kampanji zbog smrti oca Ante, koji je preminuo u srijedu oko 20 sati, u splitskoj bolnici na Križinama nakon duge i teške bolesti, a za koju se neslužbeno doznalo da se radilo o tumoru. Pokopan je u obiteljskoj grobnici Sanaderovih.

Premijera je vijest o smrti oca zatekla nakon što je taj dan proveo u primorsko-goranskoj županiji, gdje je sudjelovao u predizbornoj kampanji. Premijer je tog dana najprije bio u Opatiji, gdje je nazočio 15. savjetovanju hrvatskih ekonomista, a zatim je posjetio i Rijeku.

Baš na skupu u Rijeci doznao je za smrt oca, nakon čega se odmah uputio u Split kako bi bio uz svoju majku i obitelj. Posljednjih nekoliko dana premijer se nije osobno pojavljivao u medijima, a vrijeme je proveo s tugujućom obitelji.

HDZ-ov glasnogovornik Mladen Pavić u jučerašnjem razgovoru za Index nije mogao reći kada će se točno premijer vratiti u predizbornu kampanju.

"Zaista mi je teško reći do ponedjeljka. On sada želi biti s mamom i obitelji, i još ne znamo što će biti s tim aktivnostima", kazao je Pavić, dodavši da je odgođen i sastanak zakazan za ponedjeljak s poduzetnicima u Lisinskom, a koji se trebao održati prošle subote. Što se tiče sučeljavanja sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem na televizijama, Pavić također kaže kako još uvijek ne zna ništa.

R.I.
Foto: Veljko Grbeša

Pročitajte više