Sabrana Sanaderova nedjela: Teaser pred "premijeru"

"OVE jeseni sudbina je u Vašim rukama. Istine i laži više nisu bitni. Ono što je važno ste Vi! Izbori 2007. Glasujte!", odlično je "holivudski" montiran foršpan filmskog hita "Ivo Sanader - To be or not to be", redatelja BijesaPrvog, čija će se jedina projekcija održati u svim hrvatskim gradovima 25. studenog.

Najdojmljivije scene prema izboru redatelja BijesaPrvog su trenutak kada se mlada snaga HDZ-a Gordan Jandroković našao u raljama Aleksandra Stankovića  pa navučen na tanak led, zabunom o svom šefu i njegovom obećanju o ulasku u NATO 2006. godine, a u Europsku uniju 2007. godine, rekao da "nije bio realan te da je precijenio svoje vlastite kapacitete i sposobnosti, jer nije napravio dovoljno na približavanju Hrvatske EU i NATO-u".

U ovom filmskom hitu se prisjetite i toga da premijer "ne misli ništa" i "ne zna" gdje je nestalo šest milijuna dolara iz Brodosplita  te nezaboravnog vozača ministra Božidara Kalmete, o čijem poslovanju sam ministar, ni nakon gotovo 14 godina suradnje "nije imao pojma" pa ga je sve to "iznenadilo i šokiralo".

"Gledate čovjeka u oči i naprosto govorite nevjerojatne neistine", poručuje ministrica Jadranka Kosor. "Ne moramo svi sve znati,  osobno nisam znao da se vodila bilo kakva istraga", izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec komentirajući aferu u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP). Glasnogovornik Vlade Ratko Maček jedini je koji je ipak nešto "znao"  pa je tako potvrdio da oni u Vladi "znaju što je imovina", ali nije objasnio zašto je nisu prijavili.

Premijerovi satovi, "izgubljeni" računi iz Verone, lažna obećanja, "Jubito" ministar Kirin, Kalmetin vozač, HFP, Brodosplit i KIM samo su neke od scena na koje BijesPrvi podsjeća. "Ovaj film ste gledali pune četiri godine. Ivo Sanader i njegovi ministri su nam puno toga napričali - 25. studenoga samo u Vašem gradu jedinstvena prilika - pogledajte najveću glumačku zvijezdu Hrvatske dr. Ivu Sanadera u posljednjem dramatičnom nastavku - izađite, dobro razmislite i odlučite hoćete li gledati još ovakvih nastavaka", poručuje BijesPrvi.

I.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara