Preživjeli smo današnji pakao, stiže drastična promjena: Evo gdje je izmjerena najviša temperatura

Foto: FaH, Screenshot: meteo.hr

U HRVATSKU je danas stigao najopasniji toplinski udar ove godine. Diljem zemlje je izuzetno vruće i sunčano, a temperature su prelazile i 35 stupnjeva.

Kod Županje i Nove Gradiške je u 15 sati izmjereno 35,6, odnosno 35 stupnjeva. U  14 sati na splitskom je Marjanu zabilježeno 35,1 stupanj, a u Slavonskom Brodu  35,4 stupnjeva i to u 19 sati.

U Metkoviću je bilo paklenih 34,9 stupnja, na 34 stupnja pržili su se i Knin, Hrvatska Kostajnica, Požega i Đakovo. U zagrebačkom je Maksimiru u 14 sati zabilježena temperatura od 32,6 stupnjeva.


Meteoalarm je zbog ekstremnih vrućina izdao čitav niz upozorenja. Crveni alarm zbog ekstremnih vrućina na snazi je za Slavoniju, Baranju, Istru i sjeverno primorje te šire karlovačko područje.

U većini krajeva i sutra će biti djelomice sunčano, a uz više oblaka osobito će od sredine dana ponegdje biti pljuskova i grmljavine koji mogu biti izraženiji. U Dalmaciji pretežno sunčano, na sjevernom dijelu uz lokalni neverin. Vjetar većinom slab i umjeren južni i jugozapadni, od sredine dana sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Potkraj dana na sjevernom Jadranu sjeverozapadni i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 18 do 23, u gorju malo niža, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna od 30 do 35 °C, na sjeverozapadu zemlje i u gorju malo niža.

U četvrtak će biti nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, te osjetno svježije. Lokalno može biti izraženog grmljavinskog nevremena. U petak još nestabilno, a zatim sunčanije i postupno toplije. Puhat će povremeno umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu burai sjeverozapadnjak. Vjetar će od subote slabjeti. Temperature će tako u četvrtak pasti i za deset stupnjeva pa će najniže iznositi između 17 i 22, a najviše između 23 i 27 stupnjeva.

Pročitajte više