Prgomet: Plenković će biti premijer

Foto:Hina

DRAGO PRGOMET, povratnik u HDZ, sinoć je u emisiji Pressing na N1 televiziji kazao kako neće prihvatiti zahtjev MOST-a da imaju predsjednika Sabora. "Kada pogledate rezultate, ne vidim razloga zašto HDZ ne bi imao i predsjednika Vlade i Sabora.", rekao je Prgomet.

Komentirajući MOST, kazao je da ne vidi razlog za čekanje te da je HDZ formirao skupinu koja će voditi pregovore. "Jasno je - mi smo pobjednici. Zapeti smo k'o puška. Drugi politički akteri će sami sebi krojiti budućnost.", dodaje.

Kaže i kako predsjednik Vlade mora biti Andrej Plenković te da će već sama ta činjenica osigurati veći stabilnost nove Vlade. "Plenković će biti premijer. Nećemo dopustiti da premijer bude nestranački. Mislim da HDZ treba imati i predsjednika Vlade i predsjednika Sabora.", smatra Prgomet.

"Nije mi žao što sam se vratio u HDZ". kaže Prgomet a komentirao je i "tajni" sastanak s Milanovićem nakon prošlih izbora. "Odazvao sam se pozivu tadašnjeg premijera, o sadržaju razgovora sam sve rekao. Ne bih imao ništa protiv da sve što je rečeno tu večer dođe u javnost. Ali to je do gospodina Milanovića.", zaključuje Prgomet.

 

Pročitajte više