Priča o bahatom HDZ-ovcu ima nastavak: "Laže, zna da mi je poginula žena i da sam bio na bolovanju"

Foto: Index

O GRADONAČELNIKU grada Donja Stubica koji parkira na mjestima za invalide, iako invalid nije, Index je prvi put pisao u 11. mjesecu.

> Auto HDZ-ovog šerifa na invalidskom mjestu: "Nisam ja, staneju tak jer im je bliže valjda"

Tada nam je prozvani gradonačelnik Juraj Srebačić, inače iz redova HDZ-a, priznao da je nepropisno i neumjesno parkirao 'na brzinu', jer da je' samo išao nešto obaviti' i da će ubuduće paziti na te stvari.

Međutim, službeni VW Polo Stubičanci su ponovo zatekli (i fotografirali) na invalidskim mjestima, iako se baš i ne može reći – a što se na fotografijama i vidi – da u tom gradu vlada baš tolika gužva. Danas smo zato o gradonačelniku Donje Stubice pisali drugi put.

Prvi put je priznao da je parkirao na invalidskom mjestu, ali sad kaže da nije. Dosta mu je bilo, kaže, što smo ga prvi put oprali.

Ustvari, Juraj Srebačić je prilično izravno optužio svog zamjenika.

"E, kad bi ja znal kad su točno snimljene te slike, možda bi i znal točno ko je vozil. Ovak, mogu biti vježbenici, može biti moj zamjenik, zapravo, mislim da je on, a može biti i komunalni redar ili drugi iz ureda kad ideju po neke papire. Svi voziju taj auto jer drugog nemamo", rekao nam je Srebačić.

Zamjenik: Bio sam na bolovanju, auto gotovo da i ne vozim

No, u popodnevnim satima javio nam se i prozvani zamjenik koji tvrdi da nije istina da je on parkirao na mjestu za invalide. Štoviše, on kaže da službeni auto ni ne vozi, a da je dugo vremena bio na bolovanju zbog teške prometne nesreće u kojoj mu je poginula supruga.

U članku me gospodin Juraj Srebačić optužuje da se ja kao njegov zamjenik parkiram na mjesta rezervirana za osobe sa invaliditetom.

"Gospodin Srebačić očito zaboravlja da sam ja od siječnja 2015. do veljače 2016. bio na bolovanju nakon teške prometne nesreće u kojoj je maloljetni vozač na nogostupu pregazio mene i suprugu, u kojoj je ona smrtno stradala, a ja doživio teške tjelesne ozljede. Od veljače 2016. do sada vozio sam službeni automobil svega četiri puta na zakazane sastanke, uglavnom u pratnji gradonačelnika. Po povratku, parkirao sam službeni automobil na parkiralište unutar gradske uprave. Moj svaki drugi službeni put bio je privatnim automobilom, zato jer se službenim koristi gradonačelnik a povremeno i njegova supruga. Iako se otežano krećem (sada bez štaka, ali i dalje sa titanijskim šipkama u obje noge) nikada ne parkiram na mjesta za osobe sa invaliditetom. Strpljivo čekam poziv za invalidsku komisiju na kojoj će se odlučiti stupanj invaliditeta koji posjedujem i eventualno pravo na parkiranje na mjesta za osobe sa invaliditetom", napisao je Luka Tepeš, zamjenik gradonačelnika Donje Stubice.
 

Pročitajte više