Priča o nestalom novinaru Škrinjaru postaje sve čudnija. Optužuju ga da je pokrao Žensku kuću

Foto: Facebook

U PULI je pronađen novinar Marijo Škrinjar koji je nestao prije tjedan dana. Jučer se doznalo da je zadržan na neurološkom odjelu pulske bolnice zbog moždanog udara, a ovih bi dana trebao biti prebačen u jednu zagrebačku bolnicu.

Indexu je iz PU istarske potvrđeno da je novinar pronađen, ali nisu htjeli otkriti druge informacije. Poslali smo upit i MUP-u i pitali ih je li točno da je Škrinjar provalio u Autonomnu žensku kuću Zagreb te da je za njim raspisana tjeralica, međutim ništa nam nisu htjeli otkriti.

"Obavještavamo Vas da sukladno važećim zakonskim propisima ne možemo iznositi detalje o policijskom postupanjima prema konkretnim osobama", stoji u odgovoru MUP-a za Index.

Predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Tolle za Index je rekla da je Škrinjar provalio kod njih.

"Policija je za njim bila raspisala tjeralicu. Naše nadzorne kamere su ga snimile u noći s 21. na 22. lipnja 2018. na ulazu u naše savjetovalište", rekla nam je Tolle.

Kamere su, kažu u Ženskoj kući, zabilježile da je u dva sata u noći Škrinjar prvo zvonio na vrata, nakon toga izvadio ključeve, otključao vrata te ušao u službene prostorije savjetovališta za žene u kojima se zadržao sat vremena. Pri izlazu je zaključao vrata.

Ukrao 23.000 kuna?

Autonomna ženska kuća Zagreb tvrdi da je Škrinjar nakon uvida u bankovne izvode da se od 22. lipnja u četiri sata ujutro pa do 26. lipnja svakodnevno sa žiro-računa organizacije krao novac podizanjem gotovine na više bankomata u Zagrebu i Splitu. Nakon toga je ustanovljeno da je iz blagajne koja se nalazi u prostorijama savjetovališta nestao veći iznos novca te kartica žiro-računa organizacije. Ukradeno je 23.000 kuna. Autonomna ženska kuća Zagreb izvijestila je da je odmah po saznaju obavijestila policiju te joj predala snimke nadzornih kamera.

"Šokirani smo i zgroženi spoznajom da je Marijo Škrinjar u nezakonitom posjedu ključeva ulaznih vrata u zgradu i prostorija savjetovališta za žene te da je u njemu boravio bez znanja i dozvole. Krađa novčanih sredstava Autonomne ženske kuće Zagreb u koleraciji je s nezakonitim posjedom ključeva i nedozvoljenim boravkom Škrinjara u prostorijama savjetovališta za žene. Vjerujemo da će nadležne institucije koje provode istragu uskoro otkriti kako je Škrinjar došao u nezakoniti posjed ključeva savjetovališta za žene te ostale činjenice bitne za ovaj slučaj", kažu u Autonomnoj ženskoj kući Zagreb.

Kontaktirali smo i Opću bolnicu Pula u kojoj se Škrinjar nalazi jer je najavljeno da će ga prebaciti u Zagreb. Zanimalo nas je je li već prebačen i čuva li ga policija s obzirom na to da je navodno snimljen u krađi. Budući da ravnateljica nije bila u bolnici, čekamo odgovor glasnogovornika.

Škrinjar je nestao 26. lipnja, kada je zadnji put viđen kako ulazi u vlak za Zagreb iz Kutine. Radio je kao slobodni novinar za nekoliko manjih portala.

Pročitajte više