Prijavljen Talijan koji je s jahtom počinio nesreću u kojoj je poginula Rovinjanka

NAKON opsežne istrage koju su proveli djelatnici Policijske postaje Mali Lošinj u koordinaciji s Državnim odvjetništvom i djelatnicima Odjela Općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske, protiv 37-godišnjeg talijanskog državljanina za kojeg se osnovano sumnja da je 15. kolovoza izazvao sudar jahte i jedrilice kod Unija pri čemu je smrtno stradala jedna osoba, podnesena je kaznena prijava.

U nesreći je smrtno stradala Manuela Višković iz Rovinja.

Kako stoji u priopćenju PU primorsko-goranske, osnovano se sumnja da je 37-godišnji talijanski državljanin 15. kolovoza oko 10 sati, na otvorenom moru, na šest nautičkih milja zapadno od otoka Unije, vozeći motornu jahtou pod talijanskom zastavom, a kršeći propise o sigurnosti prometa, uslijed nepažnje uključivanjem i korištenjem automatskog pilota, izazvao nesreću.

Jahta kojom je upravljao Talijan tada je udarila krmeni dio drvene jedrilice "Blue note", koja je plovila pod nizozemskom zastavom. Na jedrilici su se nalazili 53-godišnji nizozemski državljanin i 34-godišnja Rovinjanka Višković, koji su uslijed udarca pali u more.

Nesretnu ženu zahvatili su propeleri motorne jahte te joj nanijeli teške tjelesne ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće. Nizozemski državljanin u nesreći je zadobio lakše tjelesne ozljede, a jedrilica na kojoj su se on i nesretna žena nalazili prelomila se u više dijelova, od kojih je veći dio potonuo, zajedno s dokumentima i stvarima.

Pročitajte više