Princ Charles i Camilla stigli u Crnu Goru

Foto: Hina

PRINC od Walesa Charles i vojvotkinja od Cornwalla Camilla stigli su, u okviru posjeta regiji,  u Crnu Goru, gdje su se na početku svog boravka u crnogorskoj prijestolnici Cetinju susreli s predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Ovo je drugi posjet princa od Walesa Crnoj Gori, u kojoj je boravio 1978. kada ga je primio tadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito, dok vojvotkinja od Cornwalla sada po prvi put dolazi u Crnu Goru.
Nakon razgovora s Vujanovićem, u kojem je izraženo obostrano zadovoljstvo ovim posjetom, kraljevski par je prisustvovao promociji crnogorske tradicionalne glazbe, umjetnosti i kulture.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović ugostio je na Cetinju princa Charlesa i vojvotkinju Camillu, koji su tom prilikom degustirali tradicionalnu crnogorsku hranu, kao što su pršut, sir, med, vino, masline, rakije i druge specijalitete od tih proizvoda. Princ od Walesa se u vladinom domu na Cetinju upoznao s lokalnim ikonopiscima.

Najavljeno je da će princ Charles u Podgorici razgovarati s predsjednicima vlade Milom Đukanovićem i parlamenta Rankom Krivokapićem, dok će se vojvotkinja u susretu s predstavnicima UNICEF-a u Crnoj Gori upoznati s njihovim radom.
 

Pročitajte više