Priopćenje pravobraniteljice za djecu

PRAVOBRANITELJICA za djecu Ljubica Matijević Vrsaljko pozvala je sadašnje i bivše učenike Waldorfske škole da se jave njezinu uredu s obavijestima koje bi mogle ukazati na postojanje eventualnih nepravilnosti ili povreda dječjih prava kako bi ih se moglo najbolje zaštititi.

Iz Ureda pravobraniteljice danas je priopćeno da će jedan njihov član sudjelovati u radu povjerenstva koje je, u povodu informacija o zlostavljanju djece u zagrebačkoj Waldorfskoj školi, osnovalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

"Naš ured kao samostalno i nezavisno tijelo želi i samostalno steći uvid u predmetni slučaj", ističe pravobraniteljica, dodajući kako smatra da će pritom najviše obavijesti pružiti upravo djeca.

Poručuje da se djeca mogu obratiti s punim povjerenjem i uz zaštitu identiteta u Ured pravobranitelja za djecu u Ulici A. Hebranga 4, na telefon: 01/4929-669 ili na mail: zamjenicaŽpravobraniteljzadjecu.hr.

Djeca to mogu učiniti sama ili uz potporu i pratnju roditelja, skrbnika ili osoba od njihova povjerenja, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više