POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NOVI TERMINAL Zagrebački aerodrom otvara se u ožujku

Foto: HINA/ MZLZ/ Petar Meznarek

MEĐUNARODNA  zračna luka Zagreb (MZLZ) u intenzivnim je pripremama za otvorenje novog putničkog terminala, planiranog krajem ožujka, a točan će datum objaviti kada se usuglase svi sudionici, doznaje se iz MZLZ-a.

Iz MLZL-a su objavili nedavno kako se u prostoru novog putničkog terminala provode testiranja sustava i procedura, za koje su angažirani volonteri. Zadatak volontera je da glumeći putnike sudjeluju u procesu prihvata i otpreme putnika i prtljage u novom terminalu.

Novi terminal površine je 65.000 m2, kapaciteta 5 milijuna putnika u prvoj fazi, s osam avio mostova – dva za domaći i šest za međunarodni promet.

"Otvorenje novog putničkog terminala koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana svakako je nova razvojna faza zračne luke i s tehnološkog i organizacijskog aspekta. Veličina i prostranost novog terminala, nove funkcionalnosti i brojni komercijalni sadržaji, putnicima će osigurati značajno, kvalitetnije i ugodnije iskustvo putovanja", naglašavaju iz MZLZ-a dodajući da su na zračnoj luci još uvijek u tijeku testiranja procesa i tehnologije te edukacija osoblja, što je uobičajeno za takvu vrstu infrastrukturnih objekata.

Pročitajte više