Pristupačno maleno računalo iz Toshibe

POSEBNOST ovog prijenosnika, Toshiba Satellite Pro U300-13J, svakako je cijena koja za računala manjih dimenzija te solidnih performansi nije baš uobičajena. Novi prijenosnik iz Toshibe, namijenjen je mobilnim profesionalcima koji traže funkcionalnost, kvalitetu, manje dimenzije i mobilnost.

Ovaj je model opremljen 13,3 inčnim ekranom, Intel Core Duo procesorom radnog takta 1,60 GHz te operativni sustav Windows Vista Home Premium. Iako su dimenzije uvelike smanjene, nudi sve ono što se očekuje od prijenosnike više srednje klase.

Od specifikacija ova se Toshiba može pohvaliti podrškom za Wi-Fi i Bluetooth, tri USB-a i jedan Firewire priključak, ExpressCard utor i čitač za pet tipova memorijskih kartica. Također posjeduje kameru od 1,3 megapiksela s mikrofonom, Dolby Sound Room zvuk, disk od čak 160 GB i Super Multi DVD snimač.

Kao i kod ostalih Toshiba, tipkovnica je otporna na prolijevanje tekućine, a memorija je raspoređena s dva čipa, svaki od 512 MB od mogućih 4 GB. Cijena je nešto manja od 7.000 kuna što je vrlo prihvatljivo za prijenosnih takvih mogućnosti i dimenzija.


V.M.

Pročitajte više