pritvoren "bombaš iz salonita" priznao da je namjeravao ubiti poslovođu

Radnik poduzeća "Novi Salonit" u Vranjicu pokraj Solina, 42godišnji Ivo Žaja, koji je jučer u zgradi Uprave poduzeća bacio tri ručne bombe, izjavio je danas pred istražnim sucem koji mu je odredio pritvor, da je namjeravao ubiti poslovođu.

Žaja je danas priveden istražnom sucu s kaznenim prijavama za teško ubojstvo u pokušaju, ubojstvo u pokušaju te za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon sat i pol saslušanja istražni sudac splitskog Županijskog suda Stanko Grbavac odredio mu je pritvor.

Žaja je istražnom sucu izjavio kako ga je na taj čin ponukalo jer više nije mogao trpjeti zlostavljanje i ponižavanje od, kako je rekao, jednog poslovođe u poduzeću. Priznao je da je želio ubiti poslovođu koji je bio zadužen za evidentiranje radnih sati.

Riječ je o, kako se neslužbeno doznaje, Silvestru Beniću koji je u bombaškom napadu najgore prošao jer je zadobio brojne rane od krhotina.

Lakše je ozlijeđena radnica "Novog Salonita" Danijela Gabro koja je, u pokušaju da se spasi iz ureda u kojemu su izgorjela vrata, iskočila kroz prozor i slomila tri rebra. Oboje ozlijeđenih izvan je životne opasnosti, potvrdili su Hini u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Policijska je istraga utvrdila da je Žaja u četvrtak ujutro na prvi kat upravne zgrade bacio tri ručne bombe "M 57", a uz to je potpalio i požar na stubištu zgrade, pri čemu je i sam zadobio opekline po rukama i potkoljenicama.

Cijeli je bezumni čin zabilježen kamerama zaštitarske tvrtke, a nakon što je identificiran, Žaja je ubrzo uhićen u Trogiru gdje živi s obitelji koju je nedavno zasnovao. Noć je proveo u policiji na kriminalističkoj obradi tijekom koje je, tvrde u policiji, priznao počinjenje kaznenih djela.

(Hina) dstr so

Pročitajte više