Priveden poznati karlovački trener (71), sumnja se da je spolno zlostavljao dijete

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

KARLOVAČKA policija danas je privela muškarca zbog sumnje da je spolno zlostavljao dijete mlađe od 15 godina.

U policiji su potvrdili da su proveli kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom te da je danas predan pritvorskom nadzorniku.

S obzirom na to da se radi o kažnjivim radnjama iz domene kaznenopravne zaštite djece i obitelji, iznošenje detalja bilo bi suprotno zaštiti prava i dobrobiti djeteta, ističu u policiji, napominjući da su dužni štititi privatnost i zaštititi dignitet žrtve.

Uhićen poznati trener i sportski djelatnik

Kako doznaje Hina, radi se o svjetski priznatom treneru borilačkih sportova. Neslužbeno se doznaje da su trenera prijavili roditelji djeteta koje je navodno zlostavljao. Zlostavljanje se navodno događalo prošle godine.

Županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović, ujedno glasnogovornica ŽDO-a,  potvrdila je za Hinu da je saslušanje obavljeno te da će odmah sutra (četvrtak) ujutro javnost biti obaviještena o tome je li Općinsko državno odvjetništvo našlo elemente da se protiv osumnjičenika provedu dokazne radnje i da se zatraži trenerovo zadržavanje u istražnom zatvoru.

Trener je nešto prije 11 sati bio doveden na saslušanje u lisicama. Za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina predviđena je kazna zatvora od jedne do 15 godina.

Pročitajte više

 

Pročitajte više