Privedeni Beidenegl u akciji "Bankomat" donator Milana Bandića

U IZVJEŠĆU koje je kandidat za hrvatskog predsjednika Milan Bandić dostavio Državnom izbornom povjerenstvu stoji kako mu je jedan od donatora i Oliver Beidenegl. Prema tom izvješću, koje je dostupno svima na stranicama DIP-a, Oliver Beidenegl je Bandiću donirao 25000 kuna, kao i njegova supruga Ivana koja je donirala isti iznos.

36-godišnji Oliver Beidenegl iz Ploča priveden je danas kao osumnjičenik u policijskoj akciji Bankomat, a prema neslužbenim informacijama on je od uhićenih čelnika banke dobio više od 20 milijuna kuna kredita nakon čega su mu odgađali i otplatu kredita. Kako doznajemo kredit je podigao za svoju tvrtku Vento Projekt, i to u visini 3 milijuna eura za kupovinu zemljišta u blizini Velike Gorice. Zemljište je koštalo pet milijuna eura, a dva su dali privatni investitori. Banka je pod hipoteku uzela cijelo zemljište koje zbog krize nije prodano a ispostavio se i problem vraćanja kredita.

Milan Bandić na sučeljavanju na Novoj TV izjavio je kako su njegovi ljudi provjerili njegove donatore, te tvrdi da nije dobio novac sumnjivog porijekla. "Ja imam samo donacije privatnih fizičkih osoba, nisam nikoga nagovarao da mi da novac. Ako se dokaže da netko nije smio donirati, novac će se vratiti u državni proračun" - rekao je Bandić.

Pročitajte više