Privremeni rezultati HSLS-a: Dvije kave s Milanovićem

NAKON što je predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić popila kavu s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem na subotnje jutro dan prije izbora, to je danas popodne učinio i njezin stranački kolega Ivan Čehok.

"Popili smo capuccino sa smeđim šećerom", pokušao je biti duhovit Čehok na naš upit što je bila tema razgovora s Milanovićem. "To je bio javni razgovor na javnom mjestu bez ikakvih tajni, razgovarali smo o lokalnim temama, o Varaždinu, o mogućim koalicijama", kazao je u razgovoru za Index varaždinski gradonačelnik.

"Ja sam budući zastupnik i normalno je da mi je stalo do toga da vidim kakva su razmišljanja i SDP-a i HDZ-a, ali naravno da nikakve obveze u ime stranke nisam preuzimao", kaže Čehok.

S HDZ-om samo preko telefona

A što je s razgovorima ugodnim s HDZ-ovcima? "Čuo sam se telefonski i sa Sanaderom i nekim ministrima, no nismo se vidjeli", kaže HSLS-ovac, te ponavlja kako će njegova stranka biti bliža "onima koji prihvate njihove programe", no dodaje kako uvažavaju činjenicu da je HDZ relativni pobjednik izbora.

Kada bi se konačna odluka HSS-a i HSLS-a mogla znati? "Ta odluka neće biti tako brzo donesena, a nema ni potrebe da bude". Upitan o tome da je dogovor HDZ-HSS navodno već pečatiran, kroz smijeh komentira: "Nikakav dogovor još ne postoji, nema ni pečata ni ovjere".

B.S.
Foto: Index

Pročitajte više