Probijena lijeva cijev tunela Sv.Rok

AKTIVIRANJEM čak 400 kilograma eksploziva, danas u 13,25 sati probijena je lijeva cijev tunela Sv. Rok na dionici Sv. Rok Maslenica, autoceste Zagreb-Split. Riječ je o do sada najdužem tunelu u Hrvatskoj, dužine 5.682 metra, a izvođači radova su splitski Konstruktor i zagrebačka Hidroelektra.

Ručicu za aktiviranje eksploziva pokrenuo je ministar graditeljstva, obnove i javnih radova Radimir Čačić, a nakon čega je održana i kraća svečanost. U izjavi novinarima ministar Čačić je rekao kako nema dvojbe da će ova dionica autoceste, Sveti Rok - Maslenica, biti završena do planiranog roka, do 30. lipnja ove godine.

Sada su probijene obje cijevi tunela Sveti Rok, s tim da je desna cijev gotovo spremna za promet budući da je prije probijena. Sve prethodne iskopne radove na tunelu Sv. Rok obavili su radnici Konstruktora i Hidroelektre. Ovo je bio ujedno i završetak svih iskopnih radova sa svih pet tunela te dionice autoceste Zagreb - Split.

Napomenuo je kako će ta dionica autoceste biti završena do planiranog roka, do kraja lipnja ove godine. Gotovo tri četvrtine radova na dionici je svladano, istaknuo je ministar, a ostatak će se teškoća rješavati u hodu, ali rok neće biti premašen. Do tog roka bit će sagrađeni i prateći objekti na dionici autoceste, uključujući i dvije benzinske crpke kod mjesta Dobra u Lici i kod Jasenica podno Velebita.

Pročitajte više