Prodavali "gradske" nekretnine, policija poziva prevarene da se jave

Foto: MUP

POLICIJA je u suradnji s Uskokom provela kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana. Kako stoji u priopćenju MUP-a, postoji sumnja u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, prijevare i krivotvorenja isprava u sastavu tog udruženja.

Osumnjičeni su starosti 38, 37, 29 i 44 godine. Od početka lipnja prošle godine prevarili su "više osoba zainteresiranih za kupnju nekretnina na području Grada Zagreba. Kupcima su neistinito predočavali mogućnost kupnje nekretnina i zemljišta preminulih osoba koje nemaju pravne nasljednike, odnosno na koje pravo nasljeđivanja polaže Grad Zagreb", stoji u priopćenju.

Prevarene su najmanje tri osobe

"Kako bi stekli pravo vlasništva nad nekretninom, osumnjičenici su od njih tražili i dobili novčani iznos od 139 do 200 tisuća kuna za plaćanje nepostojećih troškova poreznog duga i komunalnih doprinosa Gradu Zagrebu. Neistinito su prikazivali da su predani novac uplatili Gradu Zagrebu. Nakon toga su tražili novac za otkup stana od 1.550,00 kuna po kvadratnom metru, radi sklapanja ugovora o otkupu s Gradom Zagrebom", priopćio je MUP.

Predstavljali su se lažnim imenima, a jedan od osumnjičenih se predstavio kao sudac Općinskog suda koji je provodio lažni postupak nad imovinom.

Od 7. rujna do danas su, kako je pokazala istraga, prevarili najmanje tri osobe i to za iznos od gotovo dva milijuna kuna.

Policija poziva oštećene osobe da se jave

"S obzirom na veći broj oštećenika, policijski službenici PNUSKOK-a nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja", stoji u priopćenju. Osumnjičeni su uhićeni na području Zagreba i Vodica i prevezeni u istražni pritvor uz kaznenu prijavu Uskoku.

"Pozivamo sve osobe koje su na ovakav ili sličan način oštećene, da se jave policiji na broj 192 ili 01/3818 801 kontakt broj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb", zaključuje se u priopćenju MUP-a.

Pročitajte više