Profesor pipkao učenice srednje škole u Srbiji

TRI UČENICE Srednje škole "Nikola Tesla" iz Boljevca u Srbiji podnijele su prijavu za seksualno uznemiravanje, protiv svojeg 51-godišnjeg profesora tjelesnog odgoja.

Sve tri učenice imaju 17 godina i profesora M. S. optužuju da ih je tijekom vježbi stalno dirao po intimnim dijelovima tijela, kako bi ih "pridržavao", piše Alo! Ravnatelj škole Velibor Stanojević protiv pohotnog je profesora, dan nakon prve prijave, pokrenuo disciplinski postupak zbog teške povrede radne obveze.

"Bilo je neprimjernih dodira. Jednom sam ga zamolila da mi pričuva naočale za vrijeme nastave, a on mi je kazao kako me može cijelu čuvati. Nudio se da me vozi kući u Aleksinac i tražio moj privatni broj telefona", napisala je u prijavi 17-godišnja učenica M. S.

Majka druge 17-godišnje djevojke M. M., ispričala je kako je napaljeni profesor njezinu kćer toliko uznemirivao da je ona počela izbjegavati nastavu tjelesnog odgoja. "Tek nakon prijave njezine prijateljice iz razreda, moja kćerka mi je priznala da joj se profesor nabacivao. Komentirao je njen fizički izgled, dodirivao bez ikakve potrebe, buljio u njeno donje rublje koje se vidjelo zbog izuzetno kratkog dresa koji su morale nositi djevojčice", ispričala je ogorčena majka.

Prijavljeni profesor, koji u spomenutoj školi radi već 31 godinu, nije medijima htio davati komentare, no pismenim putem preko ravnatelja škole tvrdi kako su prijave protiv njega "zlonamjerne i neistinite te usmjerene na ugrožavanje njegove časti i ličnosti“.

K.S.
Foto: Alo!

Pročitajte više