Profesorica koju je divljački istukao učenik, od sramote nije htjela prijaviti slučaj

UČENIK koji je brutalno pretukao profesoricu kemije Mariju Mošić u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Sremskoj Mitrovici, odgovarat će pred sudom, jer je policija Srbije najavila kako podnosi kaznenu prijavu. U toku dana očekuje se i službeno priopćenje MUP-a Srbije.

> Video: U Srbiji srednjoškolac išamarao učiteljicu zbog jedinice iz kemije

Riječ je o snimci, o kojoj smo pisali jučer, a koja je procurila na YouTube iz koje je razvidno kako učenik prvog razreda srednje škole maltretira profesoricu i to nakon što mu je zaključila negativnu ocjenu na kraju školske godine. Tako je na početku snimke vidljivo kako učenik prvog razreda od profesorice traži dnevnik kako bi pogledao ocjene, što mu ona nije željela dozvoliti.

"Vrijeme za gledanje je prošlo", objašnjava mu ona. Učenik nastavlja urlati na profesoricu koja mu objašnjava da su ocjene zaključene i da neće dobiti dvojku "jer je nitko ovako nije dobio". Nakon prepirke uslijedilo je i šamaranje.

Tek kad je snimka procurila prijavila slučaj

Kako piše srpski Press, profesorica kemije nije htjela na početku priznati da je dobila batine od učenika. Navodno je ravnatelju škole Radetu Miljkoviću sve prijavila nakon što je saznala kako su snimke na internetu te da gotovo svi učenici pričaju o tome. Na poziv ravnatelja u školu su došli prosvjetni inspektori i policajci zaduženi za maloljetničku delinkvenciju.

Inače, premlaćivanje profesorice, jedna od glavnih tema u Srbiju pa je tako reagirao i državni tužitelj Slobodan Radovanović. Naime, on je u službenom priopćenju zatražio hitnu reakciju nadležnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici i pokretanje sudskog postupka protiv učenika.

Sankcije

Osim sankcija za učenika očekuju se i sankcije za eventualne propuste službenika škole „Nikola Tesla" i nadležnog tužitelja.

M.M.
Screenshot: You Tube

Pročitajte više