Program Libre na HTV-u predstavila Z. Glovacki-Bernardi

Predizborni program Libre stranke liberalnih demokrata predstavila je večeras na HTVu Zrinjka GlovackiBernardi, istaknuvši da je program stranke usmjeren na obrazovanje, gospodarstvo te na štedljivu i dobro ustrojenu državu. L

Libra je pripremila izvedbene mjere za te programe. Za obrazovanje je pripremljen projekt "Nova škola" u kojoj će djeca s učiteljima oblikovati školski program po svojim potrebama čime će se omogućiti brža socijalizacija djece, manje nasilja u školi i izvan nje. Tako će se podignuti razina obrazovanja u Hrvatskoj i stvoriti uvjeti za gospodarski razvoj, jer je znanje preduvjet za to, kazala je Bernardi.

Po njezinim riječima za gospodarstvo i poduzetništvo Libra je pripremila program mjera kojima će se ukloniti administrativne zapreke za poduzetničke pothvate. Također je pripremljen program za poduzetnice, njihovu prekvalifikaciju i osposobljavanje. Predviđene su i poticaji i porezne olakšice za izvoznu proizvodnju.

Libra za štedljivu i dobro ustrojenu državu predlaže ukinuće obvezna služenja vojnog roka kako bi se znatnim uštedama uvježbala i opremila profesionalna vojska i vojno školovanje. Libra će odmjerenom politikom i projektima te brzo ostvarivim mjerama nastojati utjecati na poboljšanje života građana, istaknula je Glovacki-Bernardi.

(Hina) dm mć

Pročitajte više