Projekt "Hrvatska priča" od 30. svibnja do 5. lipnja gostuje u Rimu i Vatikanu

"HRVATSKA priča" projekt nove promidžbe dijela hrvatske kulture, gospodarstva i turizma, u trećoj godini gostovanja diljem svijeta bit će predstavljen u Rimu i Vatikanu od 30. svibnja do 5. lipnja.

Ovaj put "Hrvatska priča" nosi naziv "U susret Svetome Ocu", a posebno će predstaviti Trogir.

Nositelji su projekta Hrvatska matica iseljenika, HRT i Hrvatska gospodarska komora, zagrebački Gradski ured za kulturu i Hrvatska turistička zajednica.

U crkvi sv. Jeronima u Rimu 1. lipnja u 18 sati služit će se misa za talijanske Hrvate, a euharistijsko slavlje predvodit će don Jure Bogdan, rektor Hrvatskog papinskog zavoda "Sv. Jeronima" i don Tomislav Čubelić, župnik župe sv. Lovre u Trogiru. Nakon toga slijedi koncert sudionika "Hrvatske priče" kao zahvala zaštitniku - blaženom Alojziju Stepincu.

U dvorani "Rafaello" u Rimu 2. lipnja u 20 sati bit će otvorena izložba "Trogir kroz stoljeća", te gospodarska i turistička izložba, a zatim će se održati svečani koncert sudionika - Tamburaškog orkestra HRT-a, klape "Trogir" i opernih solista Mire Vlahović i Hrida Matića, pod ravnanjem Siniše Leopolda, te autorice i organizatorice projekta Lejdi Oreb.

Sudionici "Hrvatske priče" bit će na audijenciji kod Svetog Oca 4. lipnja u 10,30 sati.

Pročitajte više