PROJEKT "TJEDNI AMBASADA" U MULTI-KULTI CENTRU NA JARUNU

Udruga "Multikulturalno društvo" otvorit će 7. svibnja Multikulti centar na zagrebačkom Jarunu kojemu je svrha razvijanje tolerancije i razumijevanja prema drugim kulturama i narodima, istaknula je danas na konferenciji za novinare predsjednica te udruge Elvedina Cahun. L

Nakon konferencije udruga je počela s realizacijom multikulturalnog projekta "Tjedni ambasada", koji je otvoren predstavljanjem Hrvatske kao zemlje domaćina.

Predstavljanje Hrvatske tijekom dana proteći će u nastupu hrvatskih klapa, predstavljanjem turističkih brošura i promotivnih filmova o Hrvatskoj, prvenstveno filmova o nacionalnim parkovima.

Kroz "Tjedan Hrvatske" u centru će se predstaviti hrvatske regije - Lika, Slavonija i druge. Hrvatski tjedan završava 5. svibnja održavanjem Dana gospodarstvenika, u organizaciji Gospodarske komore Zagreb.

Po riječima predsjednice udruge, svaka će ambasada imati priliku predstaviti kulturu svoje zemlje kroz glazbu, film, običaje i druge kulturološke značajke.

To je jedan od načina na koji će se hrvatska javnost upoznati i s kulturom nama nepoznatih kao i dalekih egzotičnih prostora. Svaka od ambasada ili konzulata u Hrvatskoj, njih oko pedest, u jarunskom centru predstavljat će se po tjedan dana, izvijestila je Elvedina Cahun.

Dodala je da će se ponedjeljkom i utorkom pripremati programi, srijedom će biti otvorenja, a četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom prikazivat će se različiti kulturni programi.

Osim kroz kulturne sadržaje, zemlje će biti predstavljene i preko kulinarskih specijaliteta.

Kako je najavljeno, svečanom otvorenju, 7. svibnja, osim predstavnika diplomatskog kora, bit će nazočni i predstavnici vjerskih zajednica koji će održati zajedničku molitvu za mir.

(Hina) xta ymc

Pročitajte više