Promaknut prvi naraštaj visoke dočasničke škole

PRVI naraštaj Visoke dočasničke škole, njih 15, novoustrojena sustava vojne izobrazbe dočasnika hrvatskih Oružanih snaga, svečano je danas promaknut u Zapovjedništvu za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski" u Zagrebu.

Zapovjednik Visoke dočasničke škole brigadir Mladen Mikolčević rekao je da je prvi naraštaj visoke dočasničke škole prošao zahtjevnu devetmjesečnu nastavu, a predavali su im ugledni vojni i civilni domaći i strani predavači.

Čestitavši promaknutim dočasnicima, zapovjednik Zapovjedništva za združenu obuku i izobrazbu general bojnik Darko Grdić rekao je da je riječ o potpuno novom sustavu vojne izobrazbe.

Važnim je ocijenio da je dočasnički zbor u OS-u, nastao 1994. na poticaj tadašnjih američkih vojnih savjetnika, postao bitnim dijelom OS-a. Visoka dočasnička škola potpuno je nova vojnoškolska ustanova nastala u osjetljivu vremenu preustroja Oružanih snaga kad su mnogi pripadnici OS-a više mislili na svoj ostanak u sustavu obrane nego na daljnje školovanje, rekao je Grdić.

(Hina) aš az

Pročitajte više