KAOS NA CESTAMA Prometne nesreće na autocesti i loše vrijeme usporili ionako gust promet

Foto:FaH
 
"ZBOG prometne nesreće u tunelu Brezik na autocesti A1 između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba a kolona je oko 7 kilometara", objavio je HAK malo iza 13 sati. Naime danas je tijekom cijelog dana vrlo gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a onako gust promet otežale su čak tri prometne nesreće te jak vjetar na dijelu autoceste. 
 
"Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza", stoji u upozrenju HAK-a. 
 
Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 12 kilometara, između čvorova Gospić i Otočac u smjeru Zagreba kolona je oko 7 kilometara, pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita kolona je oko kilometra, a zastoji i kolone su povremeno na dionici između odmorišta Nadin i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba. 
 
Pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.
 
Na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 5 kilometra, a iz smjera Jankomira oko 7 kilometara. Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 500 metara. Pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 2 kilometra, a u smjeru Slovenije oko 4 kilometra.
 
Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. 
 

 

Pročitajte više