Pronađena tijela poginulih i crna kutija

ZAMJENICA glavnog tužitelja Makedonije Roksanda Krstevska izjavila je da su istražne ekipe na mjestu pada aviona s makedonskom delegacijom pronašle devet tijela, osam pougljenjenih, a deveto, vjerojatno tijelo pripadnika službe sigurnosti, nije.

Krstevska je potvrdila da je pronađena i crna kutija srušenog aviona, koja će biti predana na analizu stručnjacima u Skopje - prenosi Makedonska informativna agencija. Dijelovi aviona pronađeni su u radijusu od 150 metara od mjesta tragedije, javlja

Ona je dio izaslanstva od 25 makedonskih stručnjaka koje je vlada iz Skoplja uputila u četvrtak u BiH da se priključe povjerenstvu zaduženom za istraživanje nesreće.

Zamjenik Direktora uprave federalne Civilne zaštite Mirsad Teskeredžić potvrdio je da su pronađena sva tijela članova makedonske delegacija i da nema preživjelih. Teskeredžić nije mogao potvrditi novinarima je li prilikom avionske nesreće došlo do eksplozije, ali je pojasnio da trup aviona nije raspršen, već da je samo otpao rep od letjelice.


Avion makedonske vlade, raspao se na tri dijela, izjavio je načelnik općine Stolac Željko Obradović.
Obradović je precizirao da se zrakoplov srušio na Matića brdu, blizu sela Huskovići, između Stolca i Mostara.

On je prvi dao naznake prema kojima su pronađena i tijela stradalih u nesreći.

Na području gdje su otkriveni olupina makedonskog zrakoplova i tijela poginulih nalaze su timovi pirotehničara zbog mina zaostalih iz rata u BiH 1991.-1995. godine, službeno je potvrđeno u Mostaru, a Hrvatski radio javlja kako su informacije o tome je li teren miniran kontradiktorne.

Avion makedonske delegacije najvjerojatnije je pokušao prinudno sletjeti na ravnicu u selu Huskovići, 15 kilometara od mostarskog aerodroma - izjavio je pirotehničar koji se nalazi na mjestu pada aviona, javlja portal
Na mjestu pada aviona primijećeni su i tragovi prvog dodira aviona sa tlom.

Lokaciju i pristup olupini osiguravaju pripadnici specijalne policije Federalnog MUP-a, javlja čiji se novinari nalaze na Matića brdu, 100 metara od mjesta pada.

Prema informacijama Centra službe traganja i spašavanja BiH, spasilačka helikopterska postrojba uspjela je u petak ujutro oko 8,30 sati otkriti mjesto pada aviona makedonske vlade, priopćila je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH.

Pročitajte više